pondělí 28. února 2011

Realita

     Dnes není nejlepší den na psaní článků, ale nemohla jsem si pomoct. Pokud dnes nejste na mém blogu poprvé, určitě mě znáte jako věčného optimistu - kamarád by řekl naivku. Proto je tenhle článek můj první a na dlouho dobu i poslední o realitě a o tom, jaké věci (ne zrovna příjemné) jsem v posledních dnech poznala.
     V neděli jsem byla na Fashion Blogger Meet-upu od milé Rachel Kanarowski (doufám, že jí teď nekomolím jméno.), šéfredaktorky inStylu. Sraz byl sám o sobě super, ikdyž musím říct, že jako začínající blogger máte co dělat, abyste se s nimi všemi poznal. Přijet a sednout si na židli ve Starbux svět nezmění.
     Další věc, kterou jsem chtěla popsat, byla apatie i pražských lidí k módě. Kupodivu musím říct, že snad i Ostrava je tolerantnější.
     Velice mě zaráží, rozčiluje a stále překvapuje, kolik lidí je schopno ptát se na "Ty a kde jsi na to vzala?" na fashion blozích. V reálu by se vás na to stoprocentně nikdo tváří v tvář nezeptal, ale anonymně na internetu jim to trapné nepřijde. Navíc, co čekají za odpověď? Že onen blogger vyloupil banku? Že ožebračil vlastní babičku a krade jí důchod? Samozřejmě, že si na to buď vydělal, od někoho onu věc dostal, nebo má holt stále vysoké kapesné. Spousta bloggerů, kteří se nad tyto otázky nepovznesou, odpovídají, že si třeba měsíce nebo roky na onu věc od Louis Vuittona (nebo kohokoli podobného) šetřili.
     Mě osobně uvádí do rozpaků mluvit o penězích, nikdy mě neuslyšíte se chlubit, protože je mi to z duše protivné a nebojím se říct, že takovými vychloubacími lidmi opovrhuju.. Sama vidím často příklad v mém okolí, kde jsou lidé z bohatých rodin a nikdy by je nenapadlo to všude roztrubovat a naopak ti, kteří k něčemu drahému přijdou jako slepí k houslím a už o tom musí všichni vědět.
     Možná je to proto, že lidé v Čechách nejsou zvyklí investovat, ale jenom nakupovat levné auta, levné oblečení, levný nábytek, levné last minute dovolené. Proto se na mě potom dívají divně, když si chci v Topshopu koupit boty za dva a půl tisíce, protože je na netu obdivuju už dlouho a než k nim stihnu dojít, nějaký jiný zákazník k nim přijde, vezme je do ruky a řekne "Ach, zlaté H&M, můžeš mi říct, kdo by si koupil tak strašně drahé boty?". Ano, jsem hloupá, hloupá, ale nechala jsem tam ty boty stát, točila se na patě a z obchodu odešla. Teď je mi líto, že jsem nechala cízího člověka, kterého už v životě neuvidím, zkazit mi radost z nových bot.
     Je to taky důvod, proč nerada mluvím, kde jsem všude byla. Ve třídě máme člověka, který mi vyloženě jednu dobu předhazoval, jak jsem prý bohatý snob. Dřív to býval kamarád. Nevím, co ho tenkrát tak dopálilo, že o mě začal šířit ty nejhorší věci.. Alespoň teď vím, že mým opravdovým kamarádům je jedno, co a kde nosím. Jestli to jsou Nájky v Ostravě nebo podpatky Jeffrey Campbell v Paříži (tyhle si koupím, ikdyby mě měli za to ve škole zavrhnout;)
     Na FBM-Up se mimochodem stylistka Milena několikrát zmínila, že F&F, C&A, Deichman a podobné, opravdu nejsou dobré značky. Troufám si říct, že to snad ani nejsou plnohodnotné značky.. Potom jsem slyšela rozhořčení některých bloggerů, že prý F&F je skvělý obchod. No.. pokusím se vysvětlit, jak to vidím já. Z takových podobných obchodů mám taky nějaké kousky, ale není jich mnoho. Boty bych si u nich ani netroufla koupit, myslím, že moje nohy by mi po pár hodinách nošení jejich podpatků vděčné nebyly. Zato levné svetříky za pár stovek od nich mám. Nicméně pointa je v tom, že tyhle levné obchody nic nevymyslely a všechno jejich zboží je okopírované. Buď přímo z mol největších návrhářských osobností, nebo z obchodů o laťku výš jako H&M, či Mango, které to ale taky od návrhářů obšlehli, nebo se alespoň výrazně inspirovali.
     Pro normální spotřebitele, je nepodstatná informace, jestli daný potisk na tričku v Tescu vymyslel v prvopočátcích Lagerfeld, nebo najatý mladý nou-nejm designer pro Cherokee. Nepoznají rozdíl. Ale tak trochu bych předpokládala, že lidi na srazu módních bloggerů, budou chápat, v čem je ten základní rozdíl a všem půjde především o originální myšlenku.
     V dnešní době je těžké nekopírovat. Před více než 100 lety přišela Chanel s myšlenkou námořnických pruhů, umělých perel a tvídu. Dnes jsou tyhle jejich tradiční prvky všude a je těžké zjistit, jestli ještě vůbec lidé, které ony věci nosí, ví, kdo je kdysi vymyslel.
     Ombré vlasy, roztrhané Levis šortky, puntíkaté punčochy, účesy a la Brigitte Bardot,.. - je těžké přijít na člověka, který jako první přišel s myšlenkou, jisté ale je, že teď jsou tyhle věci největší trend a každý je chce mít. A právě si možná nějaký blogger na konci světa zoufá, že mu celý svět ukradl myšlenku a nikdo neví, čí vlastně je..
     Občas mám schopnost předpovědět trend. Brože jako medaile za hrdinství, vojenský styl, bílé punčochy a oxfordky. Tenkrát se na mě všichni dívali divně, o měsíc později je měla celá škola..
     Další kapitolou jsou módní časopisy. Proč se na ně většina lidí dívá skrz prsty. Ať už se vám to líbí nebo ne, za jedním číslem musí stát taková práce až do rána a námaha jako ve kterémkoli jiném byznysu. Kupovat si Elle za 100 kč není zrovna nejlevnější, ale kdyby měli více čtenářů, cena spadne. Vemte si třeba americký Vogue, který čtou stamiliony (miliardy?) lidí a který stojí se spoustou příloh a malých testerů 4 dolary.
     Nebudu vám psát nic o celosvětové realitě, ani nebudu moralizovat. Ale mrzí mě, že v Česku to v tomhle ohledu vypadá tak, jak vypadá. Ostatní lidé už rozhořčeně psali na tohle téma dost - za všechny například nedávno Vítek - pro jeho článek klikněte sem. Další špatná věc, je že lidem příjde nevýhodné investovat do něčeho navíc - do krásy, pohodlí, estetična!
     Všimli jste si taky, že absolutní většina lidí, kteří se u nás o něco snaží v módní branži, jsou buď cizinci, nebo lidí, kteří v zahraničí žili, či hodně často cestují?
     Proto mají moji podporu všichni, kteří si naivně jdou za svým velkým snem. Ale občas je důležité oko realisty, abychom se nesnažili české módní ignoranty předělat ze dne na den. Možná by mohli začít u odložení sportovních batohů, když si chtějí vzít elegantní kabát, nebo u přestání míchání batiky s proužkem, pseudo-zlatem a špičatými botmi.

     Děkuju, že jste vyslechli můj povzdech.)

     PS: Další malá velká věc, kterou mi dal meeting: budu vše přepisovat i do angličtiny. Sice to bude trvat, jako třeba u tohohle článku, ale myslím, že je to pro blog krok kupředu:)


     This is not the best day for writing today. If you are not on my blog for the first time, you must definitely know that I am an eternal optimist - a friend of mine would say that I am naive. Thats the reason why this is the very first and for a long time also the last article about reality and a lot of not-just-good things I have found out recently. On Sunday I was at Rachel Kanarowskis Fashion Blogger Meet-up in Prague (I hope I wrote her name right;), the editor in chief of inStyle. The meeting was interesting and amazing but I have to say that its not easy for you/me, like a beginner, to speak with others there. Just arriving and sitting on a chair in Starbucks is not going to change the world.
     Another thing is the apathy of people in Prague to fashion. Surprisingly I have to say that even ostravian people are more tolerant.
     It makes me really angry and surprised if I read on fashion blogs comments like "Hey you, how can a student like you afford a designer handbag?" These people would never ask you face to face but they are not ashamed to ask with the "anonymous" nick. By the way, what answer do they expect? Something like "I have just plundered a bank/a grannie"? They definitely had to earn enough, get it as a present or they have still high pocket-money. But I am pretty sure lots of them had to save money for months (years) for the Louis Vuitton "stuff".
     Everytime I feel self-consciously when I must speak about money, you will never hear me boasting cuz I hate this from my whole soul and I am not affraid to say that I conspue people who boast.. Lots of quite rich people around me never boast and in opposite the people who get something big and expensive without their credits speak about it all the time..
     Maybe thats all becuz of czech people cant invest. They just buy cheap cars, cheap clothes, cheap furniture, chaep last minute tours. Thats the reason why they look weird at me when I want to buy some $500 heels in Topshop. While I was admiring the shoes some other customer have came and said something like "Omg, thanx God for H&M, can you tell me how can anybody buy this horribly expensive shoes?" Yes, yes, yes, I am soooooo silly (read really stupid) - I have left the shoes there and walked away. Nowadays I am angry with myself that I have let a perfect strenger to destroy my joy of new shoes.
     I also dont like speaking about my travelling. A classmate of mine was recently still telling me what a snob I am. He used to be my friend. I hope my real friends doesnt care if I am wearing Nikes in Ostrava or Jeffrey Campbell heels in Paris (btw, I am definitely going t buy this shoes, even if the whole school would hate me;)
     At FBM-Up the stylist Milena also said that F&F, C&A, Deichman etc. arent real brands. After this some fashion bloggers heatedly said that they disagree and F&F is a great store. Well I should try to explain.. I have some pieces from shops like these too but not too much. I really dont think that their shoes are good-class. The point is that the idea of cloter from shops like these isnt original. They just copied clother from catwalks or Mango or H&M which copied it too or were at least expressively inspired.
     Normal customers dont care if  the idea of clothes in Tesco is Lagerfelds or from some no-name designer for Cherokee. They dont recognise the difference. But I really really supposed that the fashion bloggers would understand the basic difference.
     Nowadays its pretty hard not to copy. About 100 years ago Chanel brought the idea of navy stripes, fake pearls and tweed. Nowadays we can see them everywhere and I am not sure if the people who wear them from confection knows the origin of their clothes.
     Ombré hair, cut Levis, dotted tights, hairstyles a la BB,... - pretty hard to say who was the first inventor of them.
     Sometimes I can predict a trend. Brooches a la medails, army style, white tights and oxford shoes. People from school used to look at me like I were an idiot but a month later everyone wore them.
Another chaptair is a fashion magazine. Why there is so many people who thinks their weird? Its a normal, interesting and hard business.
     Its sad that lots of czech still dont care about fashion. Lots of bloggers wrote about this topic (for example Vítek - click here.) Well its all about investment, isnt it?
     Have you already noticed that lots of people in Czech republic, who work in the line of fashion, are foreigners or at least travel a lot?
     My support goes to people who go ahead and want to live their dream. But sometimes the eye of a realist is neccessary.)

     Thanx so much for reading my sigh - especially when you are reading this in englih, I really appreciate it.)

     PS: The new is that I am going to write in english forever! :D It will take lots of time, especially at the long articles like this, but I believe that this is the right move forward:)

pátek 25. února 2011

Shock Me Like An Electric Eel


Zelený/tyrkysový lak na nehtech se mi líbil už dlouho, tak jsem si ho konečně pořídila v H&M za přehnané peníze (aspoň, že je ta lahvička hodně velká..) Jmenuje se myslím Blue My Mind. Baví mě nějak zajímavě pojmenované odstíny. Nejdříve s nimi přišlo O.P.I a teď i Hennes&Mauritz. Jen tak dál! Ostíny 010 aspol. jsou nuda!
  

A jelikož mám s přibývajícím slunečním svitem chuť na hraní, promítá se to do mého oblečení, kosmetiky i nehtů. Po dlouhé době jsem si vyžehlila vlasy a zase jsem se nechala někde na netu inspirovat bláznivou manikůrou.. Musím říct, že mě baví nosit tyhle retro nehty hlavně ke staré šedé ošoupané mikině Nike po taťkovi, která je vážně vážně hodně oldschool a retro.. Btw, není to ta z fotek;D Nosím ji jen po doma, protože se na ní podepsal zub času.. teda spíš zub kávy..


Baví vás tyhle nehty tak jako mě? Hrozně mi připomínají ty sladké pouťové cukrové vaty.. 


PS: S Dášou a Natali (podle posledních nejčerstvějších změn) jedeme v neděli do Prahy! A ne jen tak ledajak. Bude to velice tajná mise, ze které uvidíte report během týdne, dle toho jak budu mít času přidávat na blog;) Těšte se!


.. "turn me on with your electric feel!" Poslouchám v těchle cukrovo-vatových dnech Katy Perry. A nejoblíbenější je zrovna Electric Feel (cover starého hitu MGMT).


H&M blouse, headband, ring and green/turqoise nail polish;
Golden Rose pink nail polish

čtvrtek 24. února 2011

Spring closet

Včera jsem ve škole prolistovala novým Elle a hned na začátku mě zaujal editorial - šéfredaktorka Andrea Běhounková měla hned v úvodu vyrobenou perfektní koláž ze zajímavých kousků kolekcí na jaro 2011, které dohromady tvořily krásnou souhru veselých barev s čistě bílou. Vypadalo to vážně super, ale netuším, jak to udělala :D Patlala jsem se v gimpu (stále mě nic nedonutilo stáhnout photoshop..) asi hodinu a pořád tam moje hlava nějak nadbývala :D (pochopíte, když mrknete do té zmíněné Elle;) Nakonec jsem koláž vzdala, ale během hledání oblečení do ní, jsem našla vážně krásné kousky, které bych si na jaro pořídila, kdybych měla tučnější konto.) Nezbývá mi, než hledat dokonalé náhrady.

Momentálně nosím z barev alespoň azurově modrý lak na nehtech a sem tam veselý kousek oblečení.
V poslední době se mi moc líbí oranžové rtěnky.. Máte? Jakou, kterou? Spokojeni?




PS: Někde pozdě v noci mě chytl záchvat nostalgie a projela jsem první půlrok Sandry Leopardové a četla znova články z dob dávno minulých.. Nemůžu si pomoct, za tu dobu, co čtu různé fashionblogy, rádoby fashionblogy atd. mě nikdo psaním neoslovil tak jako tahle Leopardice.) Kdyby vás teda náhodou zajímalo, koho z bloggerů mám nejrači.

úterý 22. února 2011

American


Foceno, když ještě bylo sluníčko, žádný sníh a já byla nadšená, že ven můžu jít v teniskách:) Doufám, že takových amerických prosluněných dní bude letos hodně hodně moc:)

neděle 20. února 2011

Maybe bad but perfectly good at it!

Nikdy jsem nijak zvlášť nezbožňovala Rihannu, ale musím říct, že její odvahu nosit nejextravagantnější
oblečení v kombinaci s rudými vlasy, modrými stíny a fialovou rtěnkou bych brala hned ;)
Některé z jejich fotek jsou umírněnější, ale já ji stejně miluju nejvíc tak, jako je v klipech k S&M nebo What's my name? ;) Sledujte na youtube!

sobota 19. února 2011

Blogger Meet-up in Ostrava


Jsem vážně moc ráda, že jsem šla a poznala tak milé slečny:) S Dášou jsme si daly scuka už v Porubě a do centra jely společně, takže jsme oblíbené bloggery stihly prodrbat už v tramvaji :) V plném počtu jsme pak šly do jednoho obchůdku a hlavně se zahřát na kafe/džusy/minerálky a podobně do Minikino kavárny a pak do Garage. Už na začátku jsme si dělaly srandu, že takový sraz holek Ostrava nezažívá často, za chvíli se nám to ale fakt potvrdilo, protože kolemjdoucí zírali a jeden starý pán dokonce komentoval:))

středa 16. února 2011

Holanďan

Tyhle fotky už mám v počítači asi týden a pořád se mi je nechtělo upravovat a ani jsem neměla žádný námět na stylizaci (říká se tomu tak? :D) - prostě jsem potřebovala nějaký nápad:) Tak tady máte konečně nadkolenky House of Holland, perfektní svetr, který na dlouho nesundám, protože je úžasně pohodlný a univerzální a další maličkosti, kterýma jsem ten futurismus trochu předělala na old look :D

úterý 15. února 2011

"Yeah, intelligent input, darlin'. Why don't you have just anotha beer then?"


Říkala jsem vám, že chci barevné jaro, že? Tyhle laky mi ho zaručí na 100% :) A balerínky vypadají skvěle, jsou semišové, takže se v nich cítím jako v papučích. Potom jsem si koupila ještě boyfriend džínové kraťasy a černé triko s delším krátkým rukávkem - z obojího bude DIY, můžete se brzo těšit! :) Všechno je z H&M - měli by mi platit za loajálnost :D Poznáte z jaké písničky je název článku? Kdo to pozná, má u mě malé bezvýznamné plus, jak by řekla naše učitelka.. :D

<3

pondělí 14. února 2011

LOVE.LOVE.LOVE

Hezkého Valentýna všem! <3

Jsem zpět (a s kouřovým líčením!) :D


Dost bylo inspirativních článků, máte mě zpátky a s pátečním líčením! :) Nedalo mi to moc zabrat, ale přesto si myslím, že.. no prostě, se v něm cítím dobře. Nemám moc ráda fialovou, ale na očích se mi kupodivu líbí:) Stíny jsou 4 v jednom od Miss Sporty a je na nich ten skvělý návod jako-pro-debily, kam která barva na víčku patří, což se mi docela hodilo, když jsem je zkoušela prvně :D Nosíte nějaký extravagantní oční mejkap? Potřebuju inspiraci! :))


neděle 13. února 2011

Meg's sketchbook

Nevím, jestli jste na ni během svého surfování po blozích už narazili, ale já ji objevila teprv včera! O kom mluvím? O Meg! Její úžasné sketche oblečení ve mě probouzí pocit, že jsem výtvarný zaostalec! :D Navíc na mě působí celý její blog Megara's fashion sketchbook strašně pozitivně a její talent to ještě umocňuje.

I want to write this in english too, because google translator on my website is a lil' burk .) I don't know if you have already bumped into this girl during surfing on the internet but I did until yesterday! Who I am talking about? It's Meg! Her amazing sketches of clothes makes me feel that I am a creative hillbilly! :D Plus her blog Megara's fashion sketchbook has an optimistic effect and her talent even potentiate it. Sorry for mistakes, my lovely non-czech readers.)

sobota 12. února 2011

Topshop S/S 2011 video

Včera jsem objevila tohle topshopácký video na jaro/léto 2011. Oblečení není přesně to, po čem sáhnu na jaře, ale myslím, že v létě na něj bude ta správná doba:) Co se mi ale líbí na celé video-přehlídce, je samotné zpracování. Ten retro/vintage styl a la 70. léta má něco do sebe.) A všichni si k tomu povinně pusťte tuhle písničku od The Caesars, která mi zrovna hrála, když sem se na video dívala prvně a myslím, že se fakt fakt přesně hodí, je zajímavý i její klip - současně to asi neusledujete :D , ale já vás chci přesto obrat o 6 minut času a doporučit obě:))



pátek 11. února 2011

Furla S/S 2011

Kolekce Furla na jaro/léto 2011 obsahuje i tyhle Candy Bags. Ve světě jsou trhákem, líbí se i vám? :) Mě moc, ikdyž za trochu plastu trochu drahé.) Ale ta průhledná s červeným uchem a modrá jsou mé absolutní favoritky - jsou jarní a optimistické, což po zimě všichni potřebujeme, ne? .)

Nový design

Tak jsem kompletně změnila design blogu - ještě stále se mi trochu některé věci nelíbí, ale chtěla jsem něco hrozně jednoduchého a nepřeplácaného. Vesmírné motivy se mi už dlouho líbí a myslím, že to teď vypadá líp - jsem spokojená:) Přesto prosím o feedback, líbí se vám? Nebo bych měla něco vylepšit? .)


čtvrtek 10. února 2011

A package has finally arrived!

Uuuu - prvně v životě můžu říct, že zbožňuju Českou poštu! :D Čekala jsem balíček až příští týden! Před necelým týdnem jsem si objednávala balík z Topshopu a předevčírem odpoledne na mě zvonil soused, že u něj nechal pošťák puntikatý balík:) Vážně, zásilky z Topshopu nejsou v ošklivé hnědé krabici, ale v puntikatém balíku! :D Což jste možná už věděli.. :D Objednala jsem si baseballovou mikinu, kterou veškeré mé klučičí kamarádstvo zavrhlo jako zbytečnost, ale dle mého je úžasná. Vevnitř má filc, takže je v ní teploučko, kdybyste měli námitky po stránce praktické :D A prostě se mi líbí a toužím po ní už pekelně dlouho, když jsem ji viděla na nějakých zahraničních blozích - btw, navíc je v ní hned všechno američtější:))

středa 9. února 2011

111 of you, followers!


Víte, že se vážím každého nového followingu, viďte? .)
Photo made by scanner :D:D
A jedna fotka mě za mlada :D :


T.H.A.N.K. Y.O.U.
gh
Follow Dress & Heels


Have A Sunny Afternoon, New York!

dfvg
  made by me on polyvore.com
fh
Moje jaro bude barevné a zářivé. A inspirované Sexem ve městě.
Před pár dny jsem si v Brně koupila červené sáčko podobné tomu
z koláže a ještě zářivě žlutý top. Moje jaro
bude pohádkové a newyorkové:)
Taky máte tak slunečno jako my??
Jdu vám vyfotit dnešní outfit.)
gg
Slunečné odpoledne mějte, newyorčani!

úterý 8. února 2011

31 laků na nehty, kdyby vás zajímal počet.)

A všechny je nosím! Jen ten modrý už je na prahu smrti, protože zasychá a už se s ním špatně pracuje. Nikdy by mě nenapadlo, že jsou laky moje obsese, ale když jsem je spočítala, došlo mi, že možná i jo.. :D Zrovna teď mám na nehtech ten vyřvaně žlutý (uvidíte ho v příštím příspěvku na nehtech.) a strašně bych na jaro potřebovala nějaký modrý nebo tyrkysový a hlavně ještě nějaké pastelové barvy! :)) Mám vyčíhnutý hezký v H&M, tak se tam budu muset zajít podívat:)

pondělí 7. února 2011

Blue Evening.

Ve čtvrtek večer jsem se nemusela učit, protože v pátek nebyla škola a tak jsem šla s taťkou na pololetní večeři do Orchardu. Dárek jste už viděli, tak teď ještě co jsem měla na sobě. Je to úplně to stejné v čem jsem byla ve škole, protože jsem neměla moc času na vymýšlení něčeho nového a převlíkání. Sako mám už dlouho - v poslední době saka zbožňuju, košile je dárek číslo 2 a kabelku jsem dostala na Vánoce a baví mě, jak v noci při pouličních lampách svítí a vypadá (fakt) jako by se oblíkla do vesmíru.))

neděle 6. února 2011

Ples s velkým P

Slíbila jsem vám v čem jsem byla na plese, tak tady to máte:) Fotil tam i fotograf, ale fotky od něj ještě nemám.. Kdyby vás to zajímalo, byl to univerzitní ples EKF VŠB a my tam šly hlavně obkouknout pěkné harvardské typy a přejíst se tříchodovou večeří (.. a popít koktejly a šampus na uvítanou). Nakonec to bylo moc fajn - vůbec by mi nevadilo už být vysokoškolačka a podporovat svého spolužáka, který v podnapilém stavu s polosvlečenou košilí mlátí do klavíru na chodbě slaďáky :D

pátek 4. února 2011

Back-up Plan

Čtu velice poučnou knížku :D Tady je jeden z citátů, který se mi obvzlášť líbil a který mě rozesmál. Jinak ještě pořád nemám nervy na leopardí či jinak podobně zdobené nehty, taxe budete muset spokojit s pudrovou barvou pokrytou růžovo-fialkovýma třpytkama.) Momentálně se zase vracím k mordování se seminárkou do češtiny, což mě brzo zabije.. A večer jdem s kamarádkou plesat na vysokoškolský bál - slibuju fotky! See ya.)

Isabel Marant Ready-to-wear Spring 2011

Nevím, jak vy, ale já nikdy neuměla nosit bílou od hlavy až k patě. A tak jsem přeskočila letošní kolekce 3.1 Phillip Lim, kterého jinak zbožňuju a ukážu vám Isabel Marantovou. Četla jsem o ní hromady článků a taky spoustu rozhovorůs ní. Víte, že dělala 15 let návrhářku s malým ateliérem v Paříži, ale nikdo o ní nevěděl, až jednou navrhla kolekci bot, která ji vynesla do módní elity? Loňská kolekce mě dostala, ale ta letošní je ještě zábavnější. Je nositelnější než všechny ty bio materiály a minimalistické kolekce na letošní jaro - a to mě moc baví.)

čtvrtek 3. února 2011

House of Holland gift

Ach, díky bože za školu! :D A za to, že se za hezké vysvědčení dávají dárečky:)) Já dostala za své samé jedničky top, který znáte z jednoho z minulých článků, košilo-halenku, kterou brzo poznáte.) a perfektní nadkolenky House of Holland, nad kterýma Ach!-ám na netu už pěkných pár měsíců:) Putovaly z Anglie celý měsíc, ale nakonec přišly:)) A jsou ještě báječnější než na fotkách, určitě je brzo ukážu oblečené.) Už mi jen chybí ty boty, které jsou u nich na obrázku :D Jak jste dopadli se známkama vy? A dostali jste něco?


7 unbelievable facts about me [a chain post]

I ke mě doputovata tahle řetězovka, kdy máme napsat 7 věcí, které o nás naši čtenáři určitě ještě neví. Docela jsem se těšila, až ji budu vyplňovat.) Mně přišla od milé Dasdushi :) Řetězovky jsem nikdy neposílala, ale tohle je docela zajímavé a vtipné, protože lidi tam vždycky nakecají šílené věci :D A zrovna v kinech běží horor Řetězová zpráva (který ovšem není nic moc), jestli jste si všimli.)
1Vždycky jsem chtěla mít nejlepšího kamaráda gaye. Však víte, jako měla Carrie v Sexu ve městě a spousta jinách hlavních hrdinek. Proto jsem se vždycky úplně VŠECH kamarádů ptala, jestli náhodou nejsou gayové - můj nejlepší kamarád už na to neměl nervy a nakonec mi raději řekl, že možná je :D
2Zbožňuju film Sám Doma - umím ho odrecitovat zpaměti i zazpívat doprovodné písničky :D Viděla jsem ho snad tisíckrát a nikdy se mi neomrzí. Bohužel se mi nelíbí už žádné další pokračování. Ovšem nikdy nezapomenu na Kevina!
3Když jsme byly malé, hrály jsme si s mojí nejlepší kamarádkou za domem na prolízkách na Titanic. Jedna z nás byla Kate a druhá Jack a hráli jsme, že se potápíme..
4Když jedu ze školy sama, blogguju. Což znamená, že téměř pokaždé přejedu zastávku, kde mám vystupovat.
5Když mi bylo 5, vdechla jsem kočičky z vrby. Vysmrkala jsem je až po dloooooouhé době... :D
6Jsem závislá na cestování - připadám si pak jako v jiném světě, kouzelnějším... Mám ráda jak road tripy, tak letadla a lodě. Dokonce i vlaky. Při svém každém letu letadlem si pouštím Glamorous od Fergie. Nikdy se mi z žádné dovolené nechce vracet.
7Jednou chci skočit bangee jumping, mít tetování, žít v garsonce nebo v motelu a umět surfovat. Jedna část mě chce být hrozně jako Alex z The OC.



Tuhle písničku jsem slyšela poprvé u Sandry na blogu a je prostě skvělá. Je to remix písničky od Florence and The Machine a pokud byl originál skvělý, tohle je famózní;)

Řetězovku posílám dál k Terezs, Lucy, Teresce, slečně ze SienaStyle a Stáně :) Takže vesele čtěte, co na sebe práskly, pokud vás ty řetězovky ještě baví :D

A tady nějaké fotky z doby, kdy jste mě ještě neznali.)

středa 2. února 2011

Hunter (But Fox Lover)

Jelikož jsem v posledních dnech ležela v knížkách a ve městě začaly lítat drobné smogové částečky :D (vyhlásili dokonce smogový stav a máme MHD zadarmo :D), byla jsem o víkendu násilím odvezena do přírody :D Zrovna bylo tak -15°C a dokonce i sníh netál, když jsem se ho dotkla - byl jako písek nebo nějaké tvrdé zníčka - takový sníh jsem ještě neviděla - nojo, city girl :D Každopádně jsem si vzala ušanku, nejteplejší kabát, co doma mám a vysoké kozačky a šla si na pár hodin zahrát do loveckého zámečku na staré časy a lovy.)


úterý 1. února 2011

I won't stop until the sun is up oh yeah

Chtěla jsem psát články denně minimálně dva. Ale mám tolik věcí na práci. Například trávit večer v tanečních, přijít domů a hrát s nejlepším kamarádem po ICQ pitomé hry a la kámen nůžky papír a vzpomínat, jaxme to před pár lety po večerech občas hrávali :D , procházet u toho katalogy a vybírat letní dovolenou, jíst bramborový salát a poslouchat Rihannu :D Dobře, omlouvá mě jedině to, že jsem u toho taky nechala stahovat fotky z foťáku:)) Nevím, jak vy, ale já si z každé dovolené netáhnu krabici pohlednic, já si vždycky vozím Vogue, Teen Vogue nebo Glamour a taky sbírám trička Hard Rock Café - už máme doma solidní sbírku. Dle mého je to lepší vzpomínka než ty podivné černé plátěné tašky s nápisy měst :) Co si vozíte z dovolených vy??