sobota 30. dubna 2011

Hey, buddy!



Tyhle fotky neberte příliš vážně. Jen jsem si užívala a dělala si srandu sama ze sebe. A můj pes se líbal se sousedkou!

PS: Neznáte nějaký dobrý horor? Ale nic moc známého, to už jsem všecko viděla :D A nejsem moc na psycho malé holčičky z děcáku vraždící svou novou rodinu, ok?

Not too serious today. I were just enjoying myself and joked myself. And my dog kissed a neighbour!

PS: Do you know any good horror? But not something well-known, I have already seen all of them :D And I am really NOT into psycho young girls from orphanage, which kill their whole new family, ok?

pátek 29. dubna 2011

Royal kiss

Moje momentální obsese. Utíkala jsem z autobusu jako nikdy, abych to stihla. Nestihla. Jen konec. Ale díky bohu za youtube. Víte, že miluju pohádky, že? A svatba Williama a Kate je stoprocentně pohádková. A taky se vám tolik líbily 2 (!) polibky? A její šaty Alexander McQueen, které navrhla Sarah Burton? Dojalo mě to moc a asi jsem všechny slzy vyplýtvala včera v kině na Nickyho rodině, jinak bych si totiž zaručeně i poplakala.
Na svatbu byli jako jedni z mála celebrit pozvaní i Beckhamovi. Camillin klobouk se mi moc nelíbil, ale rodiče Kate se mi líbili na první pohled. Královna měla pastelově žlutý kostým a stejně barevný klobouk. Harry a Katina mladší sestra byli za svědky.

My current obsession. I was running from the bus home. I didn't catch it. Only the end. But thankx God for youtube. You know that I love fairytales, right? And that was deffinitely a fairytale. Did you like William&Kate's 2 (!) kisses so much too? And Kate Middleton's Alexander McQueen wedding dress by Sarah Burton? It touched me and if I didn't cry so much yesterday in cinema at Winton's family, I would deffinitely cry today. There were few celebrities on the ceremony, for example Backhams. I didn't like Camilla's hat but Kate's parents were looking so good! The queen was wearing a costume in light yellow colour and a hat in the same colour. Harry and Kate's younger sister were a best man and a bridesmaid.







středa 27. dubna 2011

Wonder Woman

Nejdřív musím říct.. jsem blogový závislák. Mám potřebu vám tady pořád něco dávat. Naštěstí to čtete/sledujete/posloucháte, protože včera vás tu bylo přes 400 (a to nevím o žádném odkazu na jiné stránce!) ale komentářů nějak ubylo.. no jo, nejsem moc na komentování ostatních blogů, ale můžu odpřísáhnout, že je čtu.) Fakt!

Tyhle fotky jsou z Velikonoc na chatě. Mám poslední dobou pohádkovou náladu, tak jsem si oblíkla Wonder Woman (ok, to není tak úplně pohádka) a pustila tenhle song (našla jsem ho před 5 minutama na blogu B.B.B. - vidíte, že vás čtu! Že má ta slečna hlas jako Regina Spektor? A že je to super?)

Ale jinak jsem bezdůvodně šťastná. Not kidding.

First I have to say.. I am a blog addict. I still have a need to put something there for you. Fortunatelly you keep reading it (there were more than 400 people yesterday!).

These photos are from Easter holidays spent on our cottage. I am in some fairytale mood now and I was wearing Wonder Woman tee (ok, that is not a fairytale..) and I am listening to this song (below). I found it at B.B.B.'s and just love it. Don't ya think that the girl has a voice like Regina Spektor? And isn't it awesome?

Anyways, I am absolutely happy. Not kidding.

úterý 26. dubna 2011

If I only could make a deal with God..

.. I would bump into my dream guy..
.. we would live in Australia and enjoy beach everyday..
..he would learn me to surf..
.. we would take a million of photos..
.. we would buy a pony and I would wear a pony-tail..
.. once we would be three..
.. we would play peek-a-boo in my closet..
.. we would party hard with friends..
.. we would come back home in the morning..
.. have a breakfast on the roof..
.. we would buy a yacht and named her Summer..
.. all of our loved ones would be healthy forever..
.. then we would be accidantly 81 and have looots of kids..
.. and die together in a big bed.

Tell me one thing.. can a fairytale come true?
source: we <3 it

pondělí 25. dubna 2011

† † †


Video níže, které mě inspirovalo, znám už roky. Jednou jsem byla jako malá v Chorvatsku a na kabelovce tam dávali tenhle klip. Myslím, že ten kluk byl můj první platonický idol vůbec. Máte taky někoho takového, koho ste mohli hltat stále dokola?

The video below, which has inspired me, I know already for years. Once I have been in Croatia when I was a child and there was this music video in TV. I think that the boy was my first platonic crush ever. Do you also have someone like that, who you used to get a crush on?

sobota 23. dubna 2011

Šťastný den v Praze


Ahoj. Ve čtvrtek jsem strávila krásný den v Praze. Byla jsem pozvaná do Bella Bruta na otevření nového pop-up, který tam potrvá až do půlky května a k dostání jsou zajímaví španělští návrháři a jejich nové kolekce na léto. Doporučuju určitě jít omrknout do Železné ulice na vlastní oči:)

S mamkou jsme pochodily po obchodech, já si i při krocení v nakupování koupila pár dokonalých kousků a machrovala s tetuáží:)

 V Bella Bruta jsem potkala Nadiu, která vypadala jako z jiného století, což jí strašně moc sluší:)

Doufám, že posloucháte ty písničky, co vám sem dávám! :D


středa 20. dubna 2011

Romantique


Tak. Tetování začíná pomalu tvořit stroupky a hojit se. Chcete ho vidět?.)

Jde na mě jaro mimochodem. Hodila jsem všechny starosti za hlavu, hodlám si užít Velikonoce na maximum a propagovat color-blocking. Zítra se chystám do Prahy na otevření nového pop-upu v Bella Brutě a taky pro své vysněné Conscious kousky, které v Ostravě nemají. Happy Easter!

Well. Tattoo looks better. It starts to heal. Would you like to see?.)

By the way spring is on me. I hang all troubles and I am going to enjoy Easter as much as possible and keep puting over color-blocking. Tomorrow I am going to Prague to join the opening of new pop-up shop in Bella Bruta and of course I will go to H&M for the wonderful Conscious pieces, which are not in Ostrava. Happy Easter, everybody!

pondělí 18. dubna 2011

Touch of flashbacks

V neděli ráno jsem byla s mamkou na blešáku. Myslela jsem, že nejlepší blešák jsem zažila v Paříži (report z něj jsem psala kdysi tady) nebo ve Whitechapelu v Londýně, ale ten včerejší mě ohromil. Tady máte to, co jsme si s mamkou vybraly, pro další si půjdem zas příště, už jsme víc nestihly pobrat :D Kabelky stály 30-50 kč. Nášnice 30 - vypadají celkem nově.


In the sunday morning I was at a market with my mom. I thought I could never find a better market with old stuff than the one I have recently visited in Paris is (my article about that here) or the one in Whitechapel in London. But this one from yesterday amazed me. We have these handbags and we will come back for more very soon :D Everything was for 30-50 czk (= 1-2 euros).

neděle 17. dubna 2011

Do you feel the romance?

Promod wedges, Marks&Spencer straw hat, Lindex pants, H&M stone ring

Byla jsem nakupovat a našla poklady. Samozřejmě, že úplně jiné, než pro jaké jsem si šla. Myslím, že s tímhle tempem budu letošní jaro/léto za vesničanku.) Hodláte nosit v létě slamák i do města? Já jo. A možná i košík!

I was shopping and found treasures. Different to the ones I went for of course. I think I will be a villager very soon this spring/summer.) Are you going to wear a straw hat also to the city? I am. And maybe also a handbasket!

sobota 16. dubna 2011

Girls Just Wanna Have Fun


Slíbila jsem vám fotky z kolotočů a můj nejveselejší obleček. Chyběl mi jen jezdecký bičík, McDonaldovy boty a vysoká červená vojáčkovská čepice se zlatými knoflíky!


I have promised you photos from merry-go-rounds and my merriest costume. I missed only riding crop, McDonal's boots and high red soldierlike hat with gold buttons!

 

středa 13. dubna 2011

Přijela k nám pouť


Na kolotoče jsem se těšila už od čtvrtku, kdy jsem viděla kolotočáře rozbalovat. Pořád bylo ale ošklivo, nebo se mnou neměl kdo jít. Dneska sice bylo pravé aprílové počasí, ale nakonec jsem tam pak potkala i svoje spolužáky.

I had been looking forward the merry-go-rounds untill Thursday. But it was raining and I had no one to go with. In spite of today is an april weather, I met there also my classmates.

úterý 12. dubna 2011

Na vlastní kůži


Jsem milovník pěn do koupele. Jako malá jsem si z nich vytvářela účesy a cákala je všude po stěnách. Když jsem asi před měsícem zjistila, že mi došla, letěla jsem si ji koupit. A pak jsem tak nějak ještě nemohla odolat v Lushi. Lush je čokoládový a voní mi po něm celý byt. Body Basics je kokosový (má nejoblíbenější vůně) a bavilo mě sledovat, jak se hodiny mění zpět do původní konzistence.

Co se kvalit týče, Lushák pěnil víc. Mrskla jsem ho tam necelou půlku (spíš třetinu) a měla jsem pěnu až za ušima. Boďák pěnil míň (pro mě velký mínus), ale zase intenzivněji voněl. Více vydrží asi ten z Body Basics, Lush je tak na 3, 4 použití (ikdyž mi paní v prodejně tvrdila, že maximálně na 2).

BB ale není jen tak obyčejná pěna, je to shake (! :D). Rozdíl jsem myslela, že nepoznám, ale přece jen bylo něco jinak. Má v sobě pravděpodobně i nějaký olej, který má hydratovat pokožku, protože jsem měla na vodě ve vaně mastná oka a pokožka byla, jako bych se šla koupat po nakrémovaní. Ale dalo se to pak normálně smýt .)


I am a bath foam lover. When I was younger I used to create different hair styles and sloshed it on walls. A month ago I found out that there is no longer any bath foam in our bathroom. I bought these two. Lush is chocolate and my whole house smells like chocolate now. Body Basics is coco (my favourite smell) and I enjoyed watching it returning back into original consistancy.

Regarding the quality Lush foamed more. I throw into the tube less than a half and I had the foam even behind the ears. Basicie foamed less (for me it is a big minus) but it smelled more intensive. BB will probably last longer, Lush is probably for 3 or 4 uses (although the saleswoman claimed it will be max for 2).

BB is not an ordinary foam, it is a shake (! :D). I thought I could not find the difference but it was more oily and probably more hydrate the skin.

středa 6. dubna 2011

Sum-sum-summer?


Nemám moc ráda, když někdo dělá tisíce inspiračních postů měsíčně, ale.. ráda si prohlížím ty opravdu dobré.) Tohle jsem našla u Ver a řekla jsem si, že v létě na chalupě musím vymyslet něco stejného podobného! Nejhlavnější bod je splněn (máme staré necky), luční byliny se také najdou, já vytáhnu květovanou (nejnejnejnej-ťuťuťu) sukni, kterou mamka nosila před x lety a nějaké kolemrostoucí kvítí (asi inspirace Rachelinou profilovou fotkou na FB - víla je to!) mi poslouží dobře do vlasů.. Juch! Těším se už teď .)

PS: Už mám cvočko-pyramidky na DIY, teď jen chybí ta stará džíska, která si hoví někde na chatě. Doufám, že tam brzy pojedeme (a že ji mamka nestihla vyhodit..)

I dont like the thousands of inspiration posts every month but.. I enjoy reading the best ones.) I found this at Ver's and I was amazed! I deffinitely have to do something same similar in the summer! The most important condition is done (we have an old washtub), meadow herbs will be easily found too, I will take floral (the best & cuuuuuuute) vintage skirt from my mom's wardrobe and put some flowers on my hair (inspired by Rachel's new FB profile photo probably - she is a fairy!).. Yeah! I am already looking forward .)

PS: I already have some metal-triangles for next DIY. Now I just need my old denim jacket (it's at the cottage now.......!!!!:( I hope we will go there soon (and my mom could not throw it out..)

úterý 5. dubna 2011

Somewhere


Proč jste mi neřekli, že je samospoušť takové peklo? Dnes jsem ji použila prvně a naposled, protože na pip-pip-pip-pip nemám ani já, ani celý panelák nervy :D Dneska byl hrozně v pohodě den, škola v klidu, psali jsme z IVT na HTML a ikdyž tam byly nějaké podpásovky, udělala jsem skoro všechny úkoly (díky, blogu!). Přišla jsem ze školy, provedla ten první osudový styk se zrcadlovkou a šla se psem. A pak šla do vany kreslit. Vzala sem si tam ledové kafe a šla pro vás testovat účinnost pěny do koupele.


Why didnt you tell me that a self-release is such a hell? I used it for the first time today and I think it was also for the last time cuz me and the whole block of flats hate the beep-beep-beep-beep. Everything was cool today, we wrote a test in Computers  from HTML (thanx, blog!). I came from school, made the first fatal contact with a self-release and walked my dog. And after that I went to draw to bath. I took there an ice-coffee and went to test for you the effectiveness of bath shake.

neděle 3. dubna 2011

Zlatíčka

Tohle jsou mé nové známosti. Brýle na mě mrkaly sklíčky v H&M a nedaly si pokoj, dokud jsem si pro ně nepřišla. Náramek na mě házel zlaté záblesky z Reservedu, pískal, cinkal a cenil zuby! Asi jde na ně jaro..

These are my new acquaintances. Sunglasses were blinking at me at H&M. Bracelets was shining at Reserved, it was whistling, jingling and grinning!  Spring is on them..

sobota 2. dubna 2011

Meet me with bloggers

fotka čmajznutá od Ivy, upravená mnou

Včera večer jsem byla s holkama v Euro Café One (je to tak?) - s Dashou klasicky sraz v Porubě a čekání na Natali, která nás vypekla a když jsme na ni čekali na Elektře, už byla dávno v kavárně (ale přinesla mi jídelní hůlky z Vietnamu, juchú!) Venku potkání Lenky, která měla nejhezčí náhrdelník a náušnice (a bříško!:) a vevnitř už klábosily Iva (klasicky s parádní hoummejd broží), Bára (která příliš nemluvila, ale já taky příliš nemluvím, takže to chápu.), Beáta (což je prostě kočka a la hollywoodská hvězda;), Natal (která mluví víc než my všechny dohromady, což je mi ale sympatické:) a Linda (která ve skutečnosti není až tak Linda a písničky, které doporučuje jsou příliš návykové..) Bea a Lenka bohužel nejsou na fotce, ale stejně je určitě všichni znáte.)

A co doporučuju na sobotní lazy ráno já? Tohle.. Líbí?

For my english speaking readers: I am so sorry I have absolutely no time to translate. I just have to recommend you this song. And my favourite bloggers from Ostrava - we just met in Ostravian café yesterday and I have to say.. they are so stylish! .) Check their blogs! (links above)