středa 29. února 2012

Wild Child


 
Lookbooky Topshop mě vždycky baví, navíc se mi líbí použité vzory a barvy. Příště to bude znovu Topshop, jejich letošní kolekce totiž vypadají opravdu slibně.

úterý 28. února 2012

Pistácie


Pistáciová byla znovuobjevena z hromádky jménem "zbytek z 80. let" a přejmenována na mint alias mentolovou. Je to ale ta stejná barva, jakou má tílko z Tuzexu od babičky, jenom si někdo vymyslel honosnější název.) Tak jako tak, je to barva jara a tak se stala žhavým trendem tohoto roku. Jelikož jsem konstatně v lásce se všema odrůdama tyrkysové a modrozelené, tak se objeví i na mém blogu, jen mě ty všechny mint okolo už trošku nebaví.) Nechápu, jestli snad je něco špatného na češtině, nebo někdo kvalifikoval angličtinu na společenském žebříčku jazyků o kategorii výše, ale nechápu, proč do českých textů psát o studs, mint, burghundy, chelsea boots, lether jacket apod. Jako já někdy taky nemůžu najít správné slovo v češtině a vyskakuje mi to nejvýstižněji jen v angličtině, ale co je špatnýho na tom napsat vínová nebo cvočky?

sobota 25. února 2012

All Your Luvin'


Konečně pátek:) Hair cuff jsem si zamilovala a kombinace pastelově modré preppy košile a jemné červánkové plisované sukně mě taky baví. Někdy mám prostě náladu nosit takové to elegantní slušňácké oblečení, podpatky a rozbít to.. třeba náušnicema rybí kosti.) Plus nebesky modrý lak na nehty se mi líbil už dlouho a ani jsem netušila, jak skvěle ke košili půjde. Užijte si všichni víkend!

pátek 24. února 2012

Baletkovský drdol


O vychytávce na tvoření drdolů jsem psala už nedávno v tomto článku a teď můžete takový tvořič vidět v akci. Vypadá to dobře i bez mašle, ale já mám doma tady tuhle Louis Vuitton-ovskou a konečně jsem našla způsob, jak ji můžu nosit. Myslím, že do školy je to ideální, ani příliš ulíznuté, ani příliš messy:)

čtvrtek 23. února 2012

,,Who Cares?´´

"Tak už jdeme, vždyť vypadáš dobře."
"No já vím, ale na těch fotkách to tak nevypadá!"
:) Dneska mám fakt skvělou náladu, ale smích mě přejde, jak začnu v 8 panikařit, že se musím naučit na zítra oběhovou soustavu.

středa 22. února 2012

Tommy Town


Tyhle kouzelné fotky od photobloggera Tommyho Tona, který fotil zajímavě oblečené lidi na přehlídkách v Londýně, Paříži a New Yorku, mě baví svou jarní atmosférou, čistotou a hlavně barevností. Na jeho fotkách chci taky ukázat několik trendů pro letošní jaro/léto. Kéžbych někoho takhle vesele oblečeného měla šanci potkat i někde u nás a ještě lépe, kéžbych na podobné kreace měla sama dost odvahy.) Článek je zase na pokračování, protože jeho nádherných fotek není nikdy dost.

úterý 21. února 2012

Karneval v Benátkách


Nápovědou byly včera maska a Vogue Italia, přesto ale málokdo uhodl, kde jsem byla v sobotu. Ano, byly to Benátky. Bylo nádherné počasí, plus 15 stupňů a ty masky! Moc se mi to líbilo a jsem ráda, že se fotky tak povedly a vystihují tu velkolepou atmosféru Benátek, kde nosí všichni turisti škrabošky a místní jsou navlečení do honosných kostýmů. Město úplně jak z jiného světa a jiné doby. Prostě nádhera. Karneval končí už toto úterý, ale příští rok, pokud jste už tedy nebyli, vám to opravdu doporučuju. Další fotky z karnevalu vám ještě brzy ukážu.)

pondělí 20. února 2012

Saturday


Otázkou je, kde jsem strávila sobotu?  Prozradím zítra.)
The question is where did I spent last Saturday? I'll reveal 2morrow.)

neděle 19. února 2012

La Mer


Výcuc z mého tumbleru. :D Nebo pokud to chcete pojmenovat honosněji, jsou to fotky, které mě budou ovlivňovat při sestavování jarních a letních outfitů - už se nemůžu dočkat těch lehounkých materiálů a mé nejoblíbenější barvy - tyrkysové.) Pro mě je letním a jarním trendem číslo 1.

středa 15. února 2012

It's all about hair..


Dneska vám chci představit své vlasové pomocníky. Obvykle nosím vlasy rozpuštěné, ale jednou do týdne si udělám buď obyčejný koňský ohon, drdol, nebo nějaký cop. Líbí se mi snad všechny typy copů - francouzský, rybí, obyčejný i multicop a lá Serena. Ale o účesech to dneska nebude, spíš o prostředcích, jak hezkých vlasů dosáhnout.

Donut - pomůcka na vytvoření perfektního baletkovského drdolu. Myslela jsem, že tahle věc jde sehnat jenom někde přes eBay apod. s šíleným poštovným, jaké ale bylo moje překvapení, když jsem na něj náhodou narazila v H&M za 99 Kč. Funguje velmi jednoduše, na youtube jsou ale projistotu kvanta videí, jak na tenhle ballet bun vyzrát. Doma jsem zjistila, že na něj mám pravděpodobně moc dlouhé vlasy, takže nebude sedět tak těsně u hlavy, ale s tím se bohužel kromě ostříhání nic jiného udělat nedá a myslím, že i tak vypadá ve výsledku hezky.)

Tangle Teezer - milovaný a všude opěvovaný kartáč, že až přemýšlím, jestli se k němu vyjadřovat. Stačí asi říct jen to, že je opravdu markantní rodíl mezi česáním támto kartáčem a nějakým obyčejným. Teď když ho nemám po ruce a použiju svůj starý kartáč z Body Basic, vlasy češu dvakrát déle, je to náročné, protože se zacuchávají, tahají atd. Tenhle mi tak vyhovuje, že bych už jiný nechtěla. Navíc je lehounký, snadno čistitelný, hezký :) a akorát padne do ruky, takže se dobře drží a česání je pohodlné a příjemné. Vlasy po něm vůbec neelektrizují a jsou vyhlazenější. Já ho mám z Prahy z kadeřnictví Toni&Guy, ale slyšela jsem, že se snad prodává i přes Asos.

Hair Cuff - gumička s kovem, nebo jak jinak to říct, je asi trendem na jaro. Má ji už opravdu každá blogerka a tak tedy nejsem nijak originální, ale ve škole, na ulici, .. je to stále originální dost, protože jsem ještě žádný chodit neviděla:) Líbí se mi, jak je jednoduchý a přesto skvěle upoutá pozornost, navíc minimalismus se mi moc líbí, pokud to někdo umí správně nosit, aby to nebylo moc obyčejné. A samozřejmě, hodí se ke všemu:) Tento je z H&M a zatím jsem ho ani nikde jinde neviděla.

Spirálové gumičky - bílou jsem vám ukazovala ve vlasech už tady a černou uvidíte určitě někdy příště v outfitu. Jsou skvělé, natáhnou se do libovolné délky a pak se zase smrští zpátky po nějaké době, vlasy se do nich nezaplantávají, čehož jsem se nejdřív nejvíc bála, ale jdou pohodlně sundat. Jejich největším plusem je, že se snad nikdy nevytahají a drží opravdu perfektně. Jsou skvělé i k dělání toho baletkovského drdolu, protože skvěle drží drdol na místě. Jsou z ostravské drogerie Nicol, takže asi neporadím, kde je koupit mimo Ostravu.

Pinetky - klasika, která mi dlouho chyběla. Měla jsem ty klasické sponečkové, které sice taky drží, ale do drdolu se zastrkávají velmi špatně, navíc jsou dost těžké. Tyhle pérka jsou prakticky neviditelné v tmavých vlasech, jsou perfektní na všechny drdoly, copy kolem hlavy apod. a udrží i těžké přelakované vlasy. Tyto jsou kupované v Tescu, pytlíček s cca 20 kusy za 19 Kč.

O přípravcích na vlasy třeba někdy příště. Máte některou z těchto věcí taky? A jak jste spokojení?:)

neděle 12. února 2012

Diary: 2

 1. kabelku z Topshopu jsme dostala od babičky k Vánocům a teď ji nejvíc využívám na plesy.Dokreslit antilopu (ze které mi vznikla spíš koza) byl domácí úkol do výtvarky.

sobota 11. února 2012

Winter & New


V poslední době jsem si koupila několik nových věcí. Už se nemůžu dočkat, až je budu nosit a kombinovat. Semišové loafers/slippers/papučky na ven se budou dát nosit snad ke všemu do školy a na běžný den. Hodí se skvěle k úzkým džínám i k nové plisované sukni pleťové barvy. Doufám, že v nich budu v létě pobíhat po jednom skvělém městě (snad snad snad!!) bez puchýřů, zatím se při testování po doma jeví jako pohodlní kamarádi, ale uvidíme jestli mi nevrazí nůž do zad po několika hodinovém chození:)) Taky jsem natrefila v H&M na minitaštičku, kterou začnu používat na doklady a různé karty. Stále jsem něco takového sháněla, protože se mi do peněženky nevlezou a tahle se k mé fialové peněžence skvěle hodí. Sada dvou pásků je z Tesca z F&F a dohromady jsem za dva platila tuším 95 Kč, červený ještě nevím, k čemu budu přesně nosit, ale krokodýli jsem chtěla už dlouho, na velkých plochách mě tenhle vzor moc netankuje, ale na detailech jako je třeba opasek nebo psaníčko (nebo boty.) se mi moc líbí. Dvě sukně jsou z Cameieu, byly vy slevách o 70% levnější a zbyly jen tyhle dvě a přímo v mojí velikosti bez sebemenšího kazu. Obě jsou z lehoučkého materiálu a jsou hrozně příjemné na těle. Zub jsem vám představovala už minule - mám ráda takový typ doplňků, který se hodí opravdu úplně ke všemu a stačí, aby zaujal pozornost. No a košile je úplně nejnovější - vybrala jsem si ji dnes. Nejsem zrovna košilový typ, ikdyž se mi moc líbí, vždycky je raději vidím na klucích, ale tuhle jsem si vždycky předtím půjčovala od mamky, ale nebyla na můj vkus dost dlouhá, až jsem objevila tuhle se správnou délkou, jinak úplně sesterskou s tou  mamčinou. Košile vypadají s džínama méně nudně, než trička a jsou ideální třeba na tuhle dobu, kdy byste mě jít v sukni vzhledem k mrazu nedonutili ani za nic.)

středa 8. února 2012

Diary: part 1

Přes -25°C mi nedovoluje dělat žádné fotky, ikdybych měla čas, což nemám. Mám toho do školy každý den tolik, že když přijdu ve 4 domů, musím se až tak do desíti učit na druhý den, volný čas bych ráda blogu věnovala, bohužel ale žádný nemám. Vždycky mám u sebe ale aspoň foťák nebo mobil a od Vánoc se mi v počítači nashromáždila docela fůra fotek, do jednoho random postu se to asi nevleze, tak budu podle potřeby přidávat části, už teď je myslím fotek až dost:)

PS: Fotky oblečení slibuju příští týden, chystám se (teda apíš dnes jsem se spontánně rozhodla, že teda fakt jo) na krátký trip, tak snad uvidíte fotky z něj.)

1. můj pes:)

pátek 3. února 2012

Swimsuit Guide 2012


Plavky Wildfox vyhrávají cenu za nejoriginálnější a nejhezčí design. Těsně za nimi vedou plavky Juicy Couture pro léto 2012 (můžete omrknout třeba přes Asos), ale tyhle jsou špička. Jejich největší nevýhodou je ale cena, která se pohybuje kolem 3 000 Kč. Ale kdo ví, třeba budou mít na konci léta nějaké slevy, mě by bylo upřímně jedno, které by zůstaly ve slevě, protože se mi líbí úplně všechny. Nejdřív mě zaujal kůň, potom ty s kočkou, s květinama a sportovní neonově růžové. A pak následují všechny ostatní nehledě na pořadí. Na plavkách Wildfox se mi kromě skvělého neotřelého vzhledu líbí ještě střihy - jak ty jednodílné s hluboce vykrojenými zády, tak dvojdílné retro, nebo jednodílné s volánovým výstřihem nebo střih jako u posledních dvou. Já mám obvykle plavky z Accessorize, Topshopu apod., ale těmhle, které rozhodně kromě vás moc lidí na pláži mít nebude (pokud to tedy není zrovna Santa Monica), bych asi neodolala, kdybych na to měla finance.)