pondělí 29. července 2013

Off to Paris!


To je tak, když vám někdo řekne, jestli s ním jedete zítra na 3 dny do Paříže a vy řeknete jo.)

Balila jsem se v takovém spěchu jako nikdy, ale moc tam toho snad potřebovat nebudu - jen perfektní počasí! Plánuju se totiž jen vyšplhat na Eiffelovku a k Sacre Coeur (leč je to klasika a nikdy to prostě v Paříži nemůžu přeskočit) a pak se jen povalovat před Notre Dame s knihou v jedné ruce a zmrzlinou v druhé. Za tři dny se stejně moc památek projít nedá (okej, dá! Ale když už je mám všechny prochozené, raději si ty dny užiju jinak:). Plánuju snídat makrónky a večeřet šneky, nosit rudou rtěnku a šifonovou sukni a koukat po antiques po starožitných zrcadlech do Prahy.

Au revoir!

čtvrtek 18. července 2013

new summer shoes


Pamatujete, jak jsem si vybírala oblečení s odůvodněním "to se mi bude na podzim v Praze hodit"? Tak teď, když už je jasný, že budu v Praze od srpna, vybírám ve slevách s myšlenkama "mám vůbec nějaké pohodlné balerínky a sandálky?" a "v jaké sukni budu chodit ke zkouškám?" a "v čem pojedu na seznamovák?". No asi tak:) Takže vám oficiálně představuji svou výbavu "Summer in the city" - všechny třpytkaté a hodně letní. Jestli je chcete, tak si pospěšte, jsou všechny právě ve slevách.

Jinak za chvíli razím na Colours of Ostrava a budu tam i přes celé 4 dny, tak připomínám, že moc ráda potkám všechny své čtenáře - jestli mě uvidíte, přijďte, rozhodně nebudete zdržovat;)

úterý 16. července 2013

deep sea and sand


Až při prohlížení těchhle fotek mě napadlo, jak jsem to celé sladila do barev moře, písku a barva rtů mi zase připomíná koktejl Sex on the Beach. K těmhle barvám mi dokonce ladí i nalakované nehty a ombré. Tenhle tmavě modrý top s volánkem a dole s "prodírkovaným" lemem je můj nejoblíbenější toto léto a nosím ho hrozně často ke všemu možnému. Je saténový, takže lehounký, příjemný a příjde mi, že se stylem i barvou hodí skoro ke všemu. Dokonce jsem ho jednou měla k červeným kalhotům a i k těm vypadal dobře.
Btw, doufám, že se nakonec uvidíme na Colours! Ještě sice nemám lístek v kapse, ale snad tam nakonec taky budu. Sice jsem se rozhodla úplně na poslední chvíli, ale díky kamarádovi to snad výjde.)  Jdete taky? Jestli mě tam uvidíte, přijďte! Budu moc ráda;)

pátek 12. července 2013

New in from Germany


Určitě už jste asi někdy zjistili, že kupovat kosmetiku u našich západních sousedů se víc než vyplatí - je to prostě guter kauf. Některé z produktů na fotkách jsem si koupila/hodlám koupit ještě jednou, ať mám na doma pořádnou zásobu, protože u nás třeba vůbec nejsou, nebo jsou o dost dražší. Navíc mně může těšit, že jsou všechny výrobky bez silikonů (i když se přiznám, že na to až tak nehledím), vhodné pro vegany a vyrobeny v Německu.

čtvrtek 11. července 2013

seagulls and swallows in the damn sky


Nejoblíbenější barva: tyrkysová. To už jste si u mně asi mohli všimnout:) Nenosím ji nijak extra často, asi by se mi to mohlo omrzet, ale v létě si nemůžu pomoct a vášeň pro tyrkysovou se dere na povrch víc, než kdy jindy. A u moře samozřejmě obzvlášť. 

Konečně jsem se teda upsala na první z VŠ, na které se chystám, a zažívám první "co-je-sakra-isis-kde-je-na-to-příručka" stavy. Vy ostatní prváci, jak na tom jste? Možná to je tím, že si pořád místo zkoumání studijního plánu válím šunky na pláži (a běhám!) a tak vůbec mám prázdniny zase v jednom kuse. Celý život mně štvalo, že nejsem o prázninách doma dýl než 4 dny a letos, když jsem byla maturitou a přijímačkama donucena trčet skoro 2 měsíce doma, konečně oceňuju, že mám zase plány na každý den a nemusím být doma a nudit se a péct se ve třiceti stupních. Ládovat se na snídani zmrzlinou a chodit běhat při západu slunce se mi jeví jako lepší alternativa.)

středa 10. července 2013

Baltic Tales 3: Sassnitz, Binz


Tak pro dnešek další část fotek - snad toho ještě nemáte dost, ale každý den stihnu vyfotit tolik skvělých záběrů, navštívit tolik krásných míst. Vážně nevím, jestli je na Rujáně taky něco ne-perfektní - všechno se zdá malebné a pohádkové:) Včera večer jsem byla běhat na pláži podél moře a nic tak skvělýho jsem dlouho nezažila, doběhla jsem domů s větší energií, než s jakou jsem vyběhla. Jednou prostě musím bydlet u moře.)


úterý 9. července 2013

Parots & Palms



 Tyhle šaty jsem si pořídila v Praze, když jsem se jela podívat na pár bytů. Byly ve slevách a jsou mega příjemné, lehké, vzdušné a mají na sobě papoušky a palmy - nejlepší vzor na léto. K nim už jsem si vzala jen jednoduché bílé sandálky ze slev na Asosu, staré aviatorky a mentolovou kabelku, kterou jsem bohužel zapomněla vyfotit, ale můžete ji vidět i s celým tímhle outfitem v minulém článku.
Včera jsem se "potápěla" 5 metrů pod mořskou hladinu v takové obrovské ocelové kouli. Bylo to strašně spontánní rozhodnutí a hrozně se mi to líbilo. Ten pocit, že zbytek světa je 5 metrů nad vámi, všude kolem jenom oceán a plankton :D - k nezaplacení.

pondělí 8. července 2013

Baltic Tales 2: Binz


Náš cíl byl Binz. Tentokrát vám ukážu nálož fotek z nejkrásnějšího Baltského letoviska. Vyšlo nám nádherné počasí (ťuk ťuk) - je kolem 22°C, žádné mraky, sluníčko opaluje a fouká příjemný přímořský vítr (je to bríza? pamatuju si ten maturitní zemák ještě?:D). Nejvíc jsem se ale zamilovala do zdejší architektury, všechny domy na promenádě jsou bílé, dřevěné, se sloupky a každá vila nese své jméno. My bydlíme v jednom z těchhle domů přímo na pobřeží a je vážně skvělé být za 2 minuty na pláži. Brzo chci vyzkoušet ranní běh po pláži, jen se každý den dostanu domů tak unavená, že se mi ráno nechce dělat vůbec nic:)) Můj pes byl tady taky poprvé u moře - mám i zábavná videa, jak jde odvážně do vody, dokud nepřijde malilinkatá vlnka a on nezdrhá úprkem pryč:) Doufám, že se vám budou fotky líbit a třeba vás naladí na netradiční dovolenou. Příště foto z dalších koutů Rujany (a nebo outfit?;)).

sobota 6. července 2013

Baltic Tales 1: Szczecin


Kdo by řekl, že Štětín bude tak krásné město? Ve škole jsme se učili, že je to největší "český" přístav, ale že je v něm cirka 30 kostelů a nádherná architektura, to ne.. Zdrželi jsme se jenom jeden den, teď už jsme zase úplně jinde, fotky zase příště - nicméně jestli se vám líbí tyhle fotky, z příštích budete nadšení - je to ještě lepší!
Co vy? Láká vás Baltské moře jako mně? Já byla před pár lety v Sopotech/Gdaňsku/Gdyni a tak moc se mi to líbilo, že jsem ráda, že jsme na sever zase letos vyrazili. Vím, že moc Čechů takhle k Baltskému/Severnímu moři nejezdí, ale je to škoda, protože se tu dá koupat a kdo zná Brighton, může mi potvrdit, že je vystavěn v podobném duchu jako pobřeží tady. Navíc je u nás tak nějak vžitá nesympatie k Polsku (hlavně mezi mladými lidmi), což je věčná škoda - mně je naopak Polsko strašně sympatické - líbí se mi ta řeč, jejich cit pro hezké oblékání (tolik krásně stylových lidí jsem ve Štětíně nečekala) i povaha. Ale na polské silnice bych mohla nadávat pořád.)

středa 3. července 2013

Daft Punk is playing at my house


Když taky občas trošičku stíhám, jdu třeba do kina na filmy s Marilyn Monroe k jejímu výročí. Dnes jsem byla na Páni mají radši blondýnky a hrozně se mi to líbilo, bylo to vtipné, žádné zdlouhavé pasáže a Marilyn je strašně roztomilá, ikdyž musím říct, že dneska mě víc bavila její tmavovlasá kolegyně - Jane Russel:)
V botách jsem oběhala celé centrum a neodřely, tak je pasuju za nejpohodlnější podpatky na běhání po městě:) Šaty jsem dobře ulovila v pražských slevách a zbytek znáte. V poslední době mě baví nosit červenou rtěnku, mohla bych mít na ni teda plnější rty, ale zdá se mi, že se mi hodí k vlasům:)