úterý 30. září 2014

home décor tip & outfit


     Dneska mám pro vás tip na designové studio, jehož kampaň běží tento týden na Bonami. O DK Home jsem psala už v článku s prvním letošním piknikem, kde jsem měla na dece i krásné modro-bílé polštářky (tady) a v dnešním článku jsem využila lavici, která mi slouží normálně jako skvělý odkládací prostor před postelí a kobereček k ní perfektně ladí. Vlastně největší výhodu vidím v tom, že jsou všechny kusy dokonale kombinovatelné a pospolu vypadají krásně (ale to samozřejmě i jako samostatné kousky). Celou kampaň si můžete prohlédnout zde a taky koukněte na FB tady, kde jsou i háčkovaná lehátka, židličky, pufy, polštáře… Moderní retro, jednoduché vzory, ruční zpracování a stoprocentně český výrobek – já už mám vybavený pražský i ostravský pokoj.) 

středa 24. září 2014

céline trio & kimono


      Na facebooku slibuju článek už několik dní a pořád nestíhám a bohužel mám takový pocit, že to nepíšu naposled. Minulý týden mi začala škola a ikdyž jsem věřila kamarádům, když mi říkali, jak je archi těžká, myslím, že jsme stejně nikdo nebyli připraveni, že budem dělat za první semestr tři modely a každý týden deset kreseb, které se samozřejmě nedají stihnout ve škole a máme teda na každodenní odpoledne po škole vystaráno.. Ale neztěžuju si, taky bych teď mohla počítat účetnictví nebo se učit středověké dějiny Evropy. Jsem ráda, že můžu dělat něco tvůrčího, produktivního a vidět výsledky. Je to skvělá změna po gymplu, i když práce je fakt hodně. Dneska si jdu "odpočinout" do NTK na film Plán o územním plánování (potkám se tam s někým z Vás?:) a zítra s kamarádkou vyrážíme konečně na Pokoje. Takže si vlastně od té školy neoddechnu ani tak .) 
     Tohle jsou fotky ještě z Brightonu, ze kterého další foto-nálož uvidíte brzy. Neskutečně jsme si to s kamarádkou užily, byly to perfektní dva týdny, kdy jsme potkaly spoustu nových přátel, moc toho zažily, nasmály se a bylo to prostě ve všech směrech krásné a snad jedna z mých nejlepších dovolených.
     Na sobě mám nové hodně tmavě modré džíny s prostřihnutými koleny, což je trend, kterému jsem kompletně propadla. V Británii tyhle kalhoty spolu s bílými converskami nosili úplně všichni a vypadalo to skvěle. Tyhle kalhoty mají navíc hodně vysoký pas a vypadají i super skvěle s plavkama (což jste mohli vidět i na Insta – @emgolightly). K tomu jsem si vzala nové kimono, které je taky mega trendy a přitom v Česku ho stále skoro nikdo nenosí a barevně mi k tomu skvěle šly rudé rty v barvě mojí nové kabelky. Céline Trio jsem si koupila na výletě v Londýně a jsem z ní nadšená. Barva je nádherná, úplně perfektní odstín červené a hodně se toho do ní vleze.
      I have been promising you a new article on Facebook for days but I'm still so busy and I gotta feeling it's not the last time I'm saying that. My school started last week and even though I believed my friends it will be difficult, I didn't really expected that we'll have to make three models in the first semester and sketch ten sketches every week, which of course can't be finished in the classes so we have a lot of things to do after school. But I don't want to complain, I could learn accounting or Middle Age history instead. I'm glad I can do something creative, productive and actually see the results. It's a great change from my high school, tho it's still a hard work. Today I'm going to "relax" to National Technical Library to see a movie Plan about urban planning and tomorrow my friend and I are heading to Pokoje (=The Rooms). So I'm not getting rid of the school anyway .)
     These are the photos from Brighton, which you'll see some pics from in the future. My friend and I enjoyed it for a maximum, it was a wonderful holiday, we made many new friends from all over the world, laughed out loud and had a brilliant time.
     I'm wearing my new very dark blue jeans with cut out knees. It's a big trend in the UK together with white converse and I completely fell for it. These trousers have a very high waist and it looks perfect with my swimsuit as well (as you could see on my Instagram @emgolightly). I went for my new kimono, which is super trendy as well but still hardy anyone wears it in the Czech Republic and I added some color to my lips and a handbag. I bought Céline Trio in this wonderful best shade of red in London and I'm very into it. The color's amazing and it can take a lot into it.

čtvrtek 11. září 2014

new dress to impress


     Ahoj! Momentálně Vás zdravím z Brightonu, kde jsem ještě posledních pár dní s kamarádkou na jazykovém kurzu. Článek je přednastavený, takže Vám nepovím, jak se tady právě máme, ale pokud sledujete facebookovou stránku blogu (tady) nebo na Insta pod přezdívkou emgolightly, tak máte určitě zaručené novinky z první ruky:)
     Na sobě mám své nové šaty, které jsem kupovala ve slevách v irském Topshopu za pár korun. Mají krásný střih a trochu infantilní potisk, který snad zachraňuje decentní barva .) Taky jsem po hodně dlouhé době vytáhla ven své dva oblíbené kousky – sandálky s průhledným podpatkem Jeffrey Campbell a čelenku Oscar de la Renta, kterou jsem jednou viděla v Gossip Girl a hned se do ní zamilovala na první pohled. Hádejte na kom? ;)
     PS: Už jste se zapojili do giveway?
     Hi! I'm enjoying Brighton now, where I'm for a two-week language course. This article has been set previously so I won't tell you how we are, anyways, if you are following me on instagram (@emgolightly) or Facebook (here), you already know :)
     This time I'm wearing my new dress from Topshop, which I bought in Ireland in sale. I love its cut, the pattern is quite childish but I hope the colors are neutralizing it .) Also after a very long time I went for my transparent heels by Jeffrey Campbell and Oscar de la Renta headband, which I saw for the first time at Gossip Girl. Guess who was wearing it? .)

úterý 9. září 2014

Plus Size Blogger Inspiration


     Občas se na blozích setkávám s anonymními hejty typu "zhubni, tlustá krávo", nekontruktivními komentáři na autorčiny tlusté kotníky, silné paže, naducaná líčka… Je to směšné, automaticky jsou holky bez "thigh gap" nebo "bikini bridge" považovány za méněcenné a nenásledovánihodné, přitom se můžou leckdy oblékat mnohem lépe než holky s padesáti kily. Blogerky o kterých mluvím, mají všehovšudy pár kil navíc a ještě k tomu jen na některých partiích a tak si říkám, co mají dělat čtenářky, které opravdu mají nadváhu a přesto se chtějí oblékat krásně a líbit se (i samy sobě)? Už dlouho sleduju několik silnějších holek jako je Gabi Fresh nebo Nadia Aboulhosn, ale až díky průzkumu na tenhle článek jsem objevila spousty krásných a stylových blogerek, které by Vám mohly přinést trochu inspirace. Většinou se jedná o zvýrazňování ženských křivek pomocí pásků, kolových sukní do pasu, podpatků a vypasovaných zářivých kousků, které budou určitě slušet i těm, které nic schovávat nemusí.  Tyhle holky jsou důkazem, že nad konfekční velikost 44 není třeba uchylovat se ke koupi neforemného stanu v obchodě pro seniorky. Za sebe Vám můžu doporučit z kamenných obchodů jen H&M, Lindex, F&F a Marks&Spencer, kde se prodávají i hezké větší blečení, ale tyhle holky Vám na svých blozích prozradí, kde nakupovat třeba při cestování do zahraničí nebo při nakupování přes internet (třeba na Asos.com mají linii Curve). Trochu mě mrzí, že nemáme žádné takové české bloggerky. Nechcete se do toho někdo pustit a zaplnit místo v kyberprostoru? :)
     Sometimes I read stupid anonymous comments on fashion blogs such as "lose some pounds, fat bitch", hates about blogger's ankles, arms, cheeks,… It's ridiculous because these girls can be dressed the best but they still have haters just because of their weight. What should do the girls, which really have about a hundred pounds more, what should they wear? I have been following a couple of big bloggers lately but it wasn't until this research I found literally tons of beautiful stylish fashion bloggers, which could inspire you guys (or girls, let's face it :D) with size more than EU 44. They'll give you tips on their blogs where to shop, how to wear it to show your curves and how NOT to be afraid of colors. I hope you'll like them :)

pondělí 8. září 2014

Instant Brighton // week 1


     Ahoj! Sice mám nějaké přednastavené články, ale blogování mi začalo hodně chybět, tak jsem se rozhodla podělit se o fotky přímo z Brightonu, dokud tu ještě jsem. Máme za sebou s kamarádkou první týden, v sobotu jsme jely na výlet do Londýna a ještě nás tady toho hodně čeká. Máme nádherné počasí a každý den skončíme na pláži, koukáme na západ slunce, posloucháme místní povaleče zpívat a já adoptuju všechny smradlavé psy v okolí. Je tu krásně. Tak tady jsou fotky z Instagramu (sledujte mě jako @emgolightly) a až budu v Praze, uvidíte ještě ze zrcadlovky:)
❤️
     Hi! I have set some photos in advance but I really miss blogging very much so I decided to show you some Instagram photos today. I'm in Brighton exactly one week now and we've alread visited London and we have a lot of plans ahead. The weather is unbelievably fantastic, we end up on the beach every evening, watching sunset, listening to local buckers and in my case also adopting all the smelly dogs in neighbourhood. It's beautiful out there. So here you have the instagram photos (follow me as @emgolightly) and when I come back, you'll see those from DSLR:) 

neděle 7. září 2014

Northern Ireland & Belfast


     Dnes tu máme spoustu fotek ze Severního Irska – z Belfastu, Giant's Causeway (zdravím svou učitelku angliny na gymplu, která nás učila příběh úplně jinak, než ho vykládají v Irsku! .)), spousty hradů a dalších zajímavých míst. Belfast ještě pořád žije v rozporu mezi Irskem a UK, mezi katolíky a protestanty, je to tu pořád hodně znát, město se vylidňuje a atmosféra tu je po západu slunce o dost pochmurnější než v rozjařeném Dublinu.
     Today I have some photos for you form the Northern Ireland – from Belfast, Giant's Causeway, many castles and other interesting places. Belfast is still living in a conflict between Ireland and UK, catholics and protestants, it's still there and the city loses its inhabitants quickly as the atmosphere is still gloomy after the sunset, the perfect opposite of merry Dublin.

úterý 2. září 2014

DUBLIN


     Dnes si dáme zbytek fotek z Dublinu. To město se mi líbilo na první pohled. Byli jste a líbilo se?:)

     Today I'd like to show you photos from Dublin. I liked the city for a first sight! Have you been there and have you liked it?:)
 

FOLLOW: INSTAGRAM    FACEBOOK    BLOGLOVIN'    ASK ME    SHOP MY STYLE